Gå til forside | Ordbog | Kildeskat

Kildeskat

Kildeskat er en skat, der bliver trukket direkte fra en persons løn eller indkomst, før denne udbetales. Det er en form for forskudsskat, der opkræves af arbejdsgiveren eller den, der udbetaler indkomsten, og derefter indbetales til skattemyndighederne. Kildeskat sikrer, at skatteopkrævningen sker løbende i løbet af året, hvilket gør det lettere for skattemyndighederne at indsamle skatter og for skatteyderne at undgå store skattebetalinger ved årets afslutning.

Sådan fungerer kildeskat

Når en medarbejder får udbetalt løn, trækker arbejdsgiveren en procentdel af bruttolønnen, som sendes direkte til skattemyndighederne. Denne procentdel er baseret på den enkelte medarbejders skatteprocent, som kan variere afhængigt af indkomstniveau og eventuelle fradrag.

  • Hvis en medarbejder har en bruttoløn på 30.000 kr. om måneden og en skatteprocent på 38%, vil arbejdsgiveren trække 11.400 kr. i kildeskat (30.000 kr. * 0.38) og udbetale de resterende 18.600 kr. til medarbejderen.

Kildeskat og selvangivelse

Selvom kildeskat bliver trukket automatisk, skal skatteydere stadig indsende en selvangivelse hvert år. Her oplyses alle indkomster og fradrag, hvorefter skattemyndighederne laver en endelig skatteopgørelse. Hvis der er betalt for meget i kildeskat i løbet af året, vil skatteyderen få penge tilbage. Omvendt skal skatteyderen betale restskat, hvis der er betalt for lidt.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning.

Vi har åbent alle ugens dage, for at gøre det endnu nemmere for dig

Så selv hvis du har en travl hverdag, så skal du ikke bekymre dig om at du skal skynde dig at ringe til dit forsikring selskab.

Vi er klar til at rådgive dig

Råd og vejledning er helt gratis, du betaler først, når du bestiller noget